Cilekli milföy kati
Sevgili Meltem ve arkadasi anneler günü yarismasi düzenliyorlar,bende seve seve katiliyorum,annecigimin Türkiye'den geldiginde muhakkak benden istedigi tatlilardan biridir,kulaklari çinlasin annecim çok sever,ona hafif geliyor,sekeri az,lezzeti bol...bende bu tarifimle katilmak istedim.
Herkese güzel bir hafta dilerim.
Herkese güzel bir hafta dilerim.
4 kisilik
Malzemeler
8 tane kare milföy hamuru
Kremasi için
7 çorba kasigi+3.5 çorba kasigi toz seker
4.5 çorba kasigi tepeleme un
6 adet yumurta sarisi
1 adet vanilya çubugu
Santisi için
1 küçük paket santi ve süt (büyük paket kullanmayin yoksa fazlasiyla kaliyor)
veya 20 cl krema iyice sogumus ve 3 çorba kasigi toz seker
Süsleme için
1 kase çilek
üzerine serpmek için pudra sekeri
Yapilisi
Firininizi önceden 200 derecede isitmaya birakin.
Milföy hamuru için:Yagli kagit serilmis firin tepsisine milföy hamurlarini koyun ve çatalla delikler yapin hamuru ortadan ikiye kesin,ve üzelerine tekrardan yagli kagit serin ve tekrardan bir tepsi firin kabi koyun üzerine (hamurlarin sismemeleri için). 180 dereceli firina verin ve 10-12 dk pisirin...8 dk sonra üzerindeki kabi kaldirin ve hafif rengi dönene kadar pisirin. Sogumaya birakin.
Kremasi için: bir kab içerisinde yumurta sarilarini ve 3.5 çorba kasigi toz sekeri el çirpiciyla karistirin pürüzsüz olana kadar. Unu içerisine ekleyin ve karistirmaya devam edin.
Sütü bir tencerenin içine bosaltin ve 7 çorba kasigi sekeri ve vanilya çubugunu ortadan ikiye kesip ekleyip kaynamaya birakin. Bir önceki karisima sütü yavasça dökün ve iyice karistirin. Bu karisimi tekrardan tencereye koyup 2 dk sürekli karistirarak katilastirin ve atesi kapatin. Kremanin üzeri kabuklanmasin diye biraz pudra sekeri serpin. Sogumaya birakin.
Santi için: çig kremayi mikserle iyice çirpin köpüklesip kabarana kadar ve en sonunda 3 çorba kasigi toz sekeri ekleyin,ve buzdolabina kaldirin. Veya hazir santiyi sütle çirpip sogumaya birakin (ben öyle yaptim).
Hazirlanisi
Bir milföy karesinin üzerine vanilyali kremadan kasik yardimiyla koyup 3 tane çileki kesip yerlestirin tekrardan azcik krema koyun,ve üzerine tekrardan milföy kare koyup biraz santi sikin ve üzerini süslemek için çilek ve pudra sekeri serpistirin.
Malzemeler
8 tane kare milföy hamuru
Kremasi için
7 çorba kasigi+3.5 çorba kasigi toz seker
4.5 çorba kasigi tepeleme un
6 adet yumurta sarisi
1 adet vanilya çubugu
Santisi için
1 küçük paket santi ve süt (büyük paket kullanmayin yoksa fazlasiyla kaliyor)
veya 20 cl krema iyice sogumus ve 3 çorba kasigi toz seker
Süsleme için
1 kase çilek
üzerine serpmek için pudra sekeri
Yapilisi
Firininizi önceden 200 derecede isitmaya birakin.
Milföy hamuru için:Yagli kagit serilmis firin tepsisine milföy hamurlarini koyun ve çatalla delikler yapin hamuru ortadan ikiye kesin,ve üzelerine tekrardan yagli kagit serin ve tekrardan bir tepsi firin kabi koyun üzerine (hamurlarin sismemeleri için). 180 dereceli firina verin ve 10-12 dk pisirin...8 dk sonra üzerindeki kabi kaldirin ve hafif rengi dönene kadar pisirin. Sogumaya birakin.
Kremasi için: bir kab içerisinde yumurta sarilarini ve 3.5 çorba kasigi toz sekeri el çirpiciyla karistirin pürüzsüz olana kadar. Unu içerisine ekleyin ve karistirmaya devam edin.
Sütü bir tencerenin içine bosaltin ve 7 çorba kasigi sekeri ve vanilya çubugunu ortadan ikiye kesip ekleyip kaynamaya birakin. Bir önceki karisima sütü yavasça dökün ve iyice karistirin. Bu karisimi tekrardan tencereye koyup 2 dk sürekli karistirarak katilastirin ve atesi kapatin. Kremanin üzeri kabuklanmasin diye biraz pudra sekeri serpin. Sogumaya birakin.
Santi için: çig kremayi mikserle iyice çirpin köpüklesip kabarana kadar ve en sonunda 3 çorba kasigi toz sekeri ekleyin,ve buzdolabina kaldirin. Veya hazir santiyi sütle çirpip sogumaya birakin (ben öyle yaptim).
Hazirlanisi
Bir milföy karesinin üzerine vanilyali kremadan kasik yardimiyla koyup 3 tane çileki kesip yerlestirin tekrardan azcik krema koyun,ve üzerine tekrardan milföy kare koyup biraz santi sikin ve üzerini süslemek için çilek ve pudra sekeri serpistirin.
Not: Vanilyali kremamizdan biraz kaliyor bunu atmayin buzdolabinda 2 gün durabilir,kremayi mesela kasikla veya petibör bisküvilerin üzerine sürüp tüketebilirsiniz.
9 yorum:
Canım kardeşim ellerine sağlık enfes enfes başa
rılar dilerim kocaman öpüyorum...
mmmmmm dayanılmaz görünüyor:) ellerine sağlık Hurişim..çok öpüyorum
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
Çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.
Çilek de her girdiği yeri daha da güzelleştiriyor di mi??
Milföylü tatlın çıtır çıtır nefis olmuş...Görüntü iştah kabartıyor harika...ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Nefis bir görüntü, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.
Huriyem
eline sağlık çok iştah açıcı görünüyor. Ama ben yine bakmakla yetineceğim:))))) Bir dilimindeki kalorileri düşünmek bile istemiyorum:))))))
sevgilerimle çok öptüm canım
canımm,eline sağlık 6 yumurta çok gelmiyormu?kremanın üstünün kabuklanmaması için pudra şekeri serpildiğini senden öğrendim:)şifa olsun
Hurişim ben daha önce sana teşekkür yorumu yazdım ama şu anda göremedim:(
İyiki cevap yazdınmı diye yorumları tıklamışım canım benim:(
Yarışmamızı bu güzel tarifinle renklendirdiğin lezzetlendirdiğin ve en önemlisi yanımızda olduğun için sana sonsuz teşekkür ederiz:)
Kocaman kocaman öpüyoruz:)
kucak dolusu sevgiler...
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim