25 Mayıs 2010 Salı

Kiymali Börek



Malzemeler

6 tane yufka
4 tane yumurta
6 çorba kasigi yogurt
1 paket margarin (yarisi içi için,yarisi harci için kullanilacak)

Üzeri için çörekotu veya susam

Iç malzemesi

750g kiyma
2 tane rendelenmis domates
2 tane rendelenmis kuru sogan
1/2 paket margarin (oda sicakliginda,küçük parçalara ayirlmis)

Yapilisi

Önce böregin içini hazirliyoruz. Rendelenmis sogani yag koymadan derin bir tavada yumusayincaya kadar pisirin. Sonra kiymayi ekleyin,yine yag koymadan suyunu çekene kadar kavurun. Kiyma ve soganin suyunu çekmesine yakin,yarim paket margarini küçük parçalara ayirip ekleyin ve karisimi kavurun. Tuz,karabiber ve kimyon ekleyerek iyice pisirin. En son atesi kapatin ve rendelenmis domatesi ekleyerek karistirin. Iç malzemesi hazirdir.

Yufkalarin arasina ve en son firina koymadan önce üzerine süreceginiz harci hazirlamak için,yumurtalari kirin,yarim paket margarini eritin,6 yemek kasigi yogurt ekleyin. Yumurta,yag ve yogurt yogun bir kivama gelene kadar karistin.

Yufkalari tezgahiniza serin ve sostan her yerine koyun önce arti seklinde kesin,daha sonra tekrardan kesip 8 parça elde edin,her üçgen yufkanin genis tarafina harç koyup sigara böregi gibi sarin, tepsinize yerlestirin (yan yana) tepsiye asla yag koymayin çünkü çok yagli olur. Önceden isitilmis 180 dereceli firina verip pisirin.

Tarifi selincaglayan.com dan alinmistir.

4 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Bol kıymalı, harika görünüyor, ellerine sağlık. Çok değişik bir börek tarifi, umarım deneyebilirim. Afiyet olsun. Sevgiler.

derya dedi ki...

Canım tam benlik bol kıymalı kıyır kıyır ellerine
sağlık afiyet şeker olsun kocaman öpüyorum...

susamcorekotu dedi ki...

bol kıymalı tam damardan olmuş:))huriyem böreğin şifa olsun inşallah sevgiler selamlar

sarı mutfak-hande dedi ki...

yanınada ayran offf bayılırım ellerine sağlık canım

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim