Patatesli rulo börek
Bu börek tarifini bilmiyordum iyiki yapmisim çünkü çok lezzetliydi.
Hepinize güzel bir hafta diliyorum.
Hepinize güzel bir hafta diliyorum.
Malzemeler
8 tane yufka
Sosu için
8 tane iri patates (haslanmis ve ezilmis)
1 kase lor peyniri
3 tane yumurta (birinin sarisi üzerine)
1 su bardagi yogurt
yarim su bardagi süt
yarim su bardagi siviyag
tuz,karabiber,pulbiber
Üzeri için
1 su bardagi kasar rendesi
1 tane yumurta sarisi
Yapilisi
Sos için olan malzemeleri genis bir karistirma kabina sirasina göre alin ve iyice karistirin. Hafif civik bir sos oluyor.
8 tane yufka
Sosu için
8 tane iri patates (haslanmis ve ezilmis)
1 kase lor peyniri
3 tane yumurta (birinin sarisi üzerine)
1 su bardagi yogurt
yarim su bardagi süt
yarim su bardagi siviyag
tuz,karabiber,pulbiber
Üzeri için
1 su bardagi kasar rendesi
1 tane yumurta sarisi
Yapilisi
Sos için olan malzemeleri genis bir karistirma kabina sirasina göre alin ve iyice karistirin. Hafif civik bir sos oluyor.
Tezgaha ilk yufkayi serin ve sos malzemesinden her yerine gelecek sekilde yayin. Ikinci yufkayida üzerine yayin ve sosunu koyun.
4 yufka bitene kadar bu isleme devam edin. Yani 4 kat yufka,4 kat sos olacak. Sos malzemenizi 8 parça olacak sekilde ayarlarsaniz,her kat yufkaya esit sekilde dagitmis olursunuz. Yufkanin uç kismindan baslayip,hafif sikistirarak rulo seklinde sarin. Diger 4 yufkayada sirasiyla bu islemleri uygulayin. Elimizde 2 adet rulomuz oldu. Bu rulolari ortadan ikiye kesip,4 adet rulo elde edin.
Börekleri bir tepsiye alarak buzdolabinda 1-2 saat dinlendirin. Yada hemen pisirmeyeceksiniz dondurucuda saklayin ve ihtiyaciniz oldugunda çikarip pisirin. Dinlenmis börekleri 1-2 parmak genisliginde dilimleyin ve yan yatirip yaglanmis veya yagli kagitli tepsiye dizin.
Üzerleri için rende kasara 1 yumurta sarisini ekleip,karistirin. Böreklerin üzerine bu karisimdan sürün ve 180 derecede üzerleri kizarana kadar pisirin. Sicak servis edin.
Tarifi arzu'dan aldim kendisine tesekkür ediyorum.
4 yufka bitene kadar bu isleme devam edin. Yani 4 kat yufka,4 kat sos olacak. Sos malzemenizi 8 parça olacak sekilde ayarlarsaniz,her kat yufkaya esit sekilde dagitmis olursunuz. Yufkanin uç kismindan baslayip,hafif sikistirarak rulo seklinde sarin. Diger 4 yufkayada sirasiyla bu islemleri uygulayin. Elimizde 2 adet rulomuz oldu. Bu rulolari ortadan ikiye kesip,4 adet rulo elde edin.
Börekleri bir tepsiye alarak buzdolabinda 1-2 saat dinlendirin. Yada hemen pisirmeyeceksiniz dondurucuda saklayin ve ihtiyaciniz oldugunda çikarip pisirin. Dinlenmis börekleri 1-2 parmak genisliginde dilimleyin ve yan yatirip yaglanmis veya yagli kagitli tepsiye dizin.
Üzerleri için rende kasara 1 yumurta sarisini ekleip,karistirin. Böreklerin üzerine bu karisimdan sürün ve 180 derecede üzerleri kizarana kadar pisirin. Sicak servis edin.
Tarifi arzu'dan aldim kendisine tesekkür ediyorum.
11 yorum:
Merhaba. Börek çok nefis görünüyor, gerçekten, ellerine sağlık. Henüz denemediğim bir tarif, umarım en kısa zamanda deneyebilirim. Afiyet olsun. Sevgiler.
Ellerine sağlık Huriye'cim.Kıtır kıtır bir tarif olmuş bayılırım patatesli böreğe.Nefis görünüyorlar...Bir tane alıp kaçıyorum.öpüyorum canım benim sevgiler...
Hurişim ellerine sağlık canım harika görünüyor.
Sevgiler,
Canım kardeşim ellerine sağlık enfes enfes bir tanecik aldım mutlu haftalar kocaman öpüyorum.
börek çok nefis olmuş gözüme bir güzel göründüki
hemen alsam yesem dedim ama çok uzaktasın yaa:(
gönlümdeki yerin yakın bilesin
selam ve dua ile
huriyecim patatesli hamur i,şlerine bayılırım. Böreğin çok güzel olmuş.Ellerine sağlık canım.
Öpüyorum.
Böreğin üzerinde ki kaşarlar harika görünüyor nefis olmuş...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
offff bir tane alabilirim değilmi Hurişimm:) şahaneee ellerine sağlık çok öpüyorum canısı..
Gerçekten çok lezzetli oluyor bu börek canım ellerine sağlık...
sevgiler...
Ellerine saglik Huriye'cigim,
Cok guzel olmus, harika.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.
canım YAYLA marka lor peynir yok mu oradaki Türk marketlerinde?
Ben hep alıyorum salataya koymak için.Kavanozda satıldığı için uzun süre dayanıyor.
Bir de yumuşak lor lazımsa RICOTTA al İtalyanların LOR peyniri o :)
Ellerine sağlık!!!
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim