Firinda besamel soslu somon
Arkadaslar arsivim doldu:)) her yerde taslak yaziyor:)) gözüme çok çarpinca onun için bu aralar sikça yayinliyorum artikin kusura bakmazsiniz insallah. Eski tariflerim de var eski makinam dan kalan onlari da yayinlicam.
Artikin herkes biliyor ki ben bir somon baligi hastasigim demi:))
Hepinizi öpüyorum sekerlerim.
Artikin herkes biliyor ki ben bir somon baligi hastasigim demi:))
Hepinizi öpüyorum sekerlerim.
Malzemeler
Fileto somon derisiz (500g)
Fileto somon derisiz (500g)
Ispanak kati için
500g haslanmis ispanak
1 yemek kasigi tereyagi
1 çay kasigi tuz
1/2 çay kasigi karabiber
Baliklari kizartmak için
2 yemek kasigi tereyag (ben koymadim)
Krem sos için
1.5 su bardagi süt
2 yemek kasigi tereyagi
3 yemek kasigi un
1 çay kasigi muskat cevizi rendesi
1 çay kasigi tuz
Üzeri için
1 su bardagi kasar peyniri rendesi
Yapilisi
Somon baliklarini uzunlamasina ince dilimlere ayirin. Ardindan verev seklinde parçalar halinde dilimleyin. Firin kabinin dibini ince bir kat olacak sekilde yarim kilo haslanmis ispanak ile kaplayin. Tuz ve karabiberi serperek lezzetlendirin.
Kizartma tavasina 2 yemek kasigi tereyagi koyun,eritin. Balik dilimlerini pisme islemi firinda devam edecegi için hafif renk alana kadar kizartin. Firin kabina aldiginiz ispanaklarin üzerine dizin.
Sosu için: Tencereye 2 yemek kasigi tereyagi eritin. 3 yemek kasigi un ekleyin,renk almasina müsade etmeden köpürüp beyazlasana kadar karistirin. 1.5 su bardagi soguk sütü,1 çay kasigi muskat cevizi rendesini ve 1 çay kasigi tuzu ekleyin, orta ateste karistirarak sos koyulasana kadar yaklasik 5 dk kaynatin.
Firin kabiniza aldiginiz baliklarin üzerini hazirladiginiz sos ile kaplayin. Üzerine 1 su bardagi kasar peyniri rendesini esit olarak yayin.
Izgara konumunda önceden isitilmis 200°C firinda 10 dk pisirin. Sicak olarak servis edin.
500g haslanmis ispanak
1 yemek kasigi tereyagi
1 çay kasigi tuz
1/2 çay kasigi karabiber
Baliklari kizartmak için
2 yemek kasigi tereyag (ben koymadim)
Krem sos için
1.5 su bardagi süt
2 yemek kasigi tereyagi
3 yemek kasigi un
1 çay kasigi muskat cevizi rendesi
1 çay kasigi tuz
Üzeri için
1 su bardagi kasar peyniri rendesi
Yapilisi
Somon baliklarini uzunlamasina ince dilimlere ayirin. Ardindan verev seklinde parçalar halinde dilimleyin. Firin kabinin dibini ince bir kat olacak sekilde yarim kilo haslanmis ispanak ile kaplayin. Tuz ve karabiberi serperek lezzetlendirin.
Kizartma tavasina 2 yemek kasigi tereyagi koyun,eritin. Balik dilimlerini pisme islemi firinda devam edecegi için hafif renk alana kadar kizartin. Firin kabina aldiginiz ispanaklarin üzerine dizin.
Sosu için: Tencereye 2 yemek kasigi tereyagi eritin. 3 yemek kasigi un ekleyin,renk almasina müsade etmeden köpürüp beyazlasana kadar karistirin. 1.5 su bardagi soguk sütü,1 çay kasigi muskat cevizi rendesini ve 1 çay kasigi tuzu ekleyin, orta ateste karistirarak sos koyulasana kadar yaklasik 5 dk kaynatin.
Firin kabiniza aldiginiz baliklarin üzerini hazirladiginiz sos ile kaplayin. Üzerine 1 su bardagi kasar peyniri rendesini esit olarak yayin.
Izgara konumunda önceden isitilmis 200°C firinda 10 dk pisirin. Sicak olarak servis edin.
7 yorum:
Offf offff ablacım harika bir görüntü ellerine
sağlık.Ahhhh olsada yesem kocaman öpüyorum...
Hımmmmm harika olmuş balığın ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler
ELLERINE SAGLIK CANIM
COK DEGISIK OLMUS
SEVGILER
Mmmmmmmmmm nefis ellerine sağlık cnaım, tabii ki sık sık yayınla tarfilerini de özlemeyelim seni.
Sevgiler,
Evren
Eline sağlık huriyem
enfes görünüyorlar, Çok öptüm canım
Merhaba. Çok değişik bir tarif, nefis olacağına eminim, ellerine sağlık. Afiyet olsun. Sevgiler.
nefisss görünüyor
ellerine sağlık canım
öpüyorum
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim