Hasanpasa Köftesi
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum:))
Malzemeler
500 gr kiyma
1 tane sogan
biraz maydanoz
1 tane yumurta
2 dis sarimsak
kimyon,tuz,karabiber,kekik
1 kase bayat ekmek
Patates püresi için
2 tane büyük patates
aldigi kadar sicak süt
tereyag
tuz
Sosu için
1 çorba kasigi tepeleme un
sicak su
siviyag
tuz
2 çorba kasigi salça
Yapilisi
Karistirma kabinin içerisine kiymayi alin,üzerine maydanoz,rendelenmis kuru sogani,sarimsagi,baharatlari,bayat ekmegi,yumurtayi koyup iyice yogurunuz. Harcimizi yumurta büyüklügünde parçalara ayirip,yuvarlayip ortasini açip,yaglanmis firin tepsisine dizerek köfteleri öncelikle firinda pisiriyoruz.
Patates püresi için patatesleri kbuklarindan soyup ince ince dograyip,patateslerin üzerine çikacak kadar su ilave ederek hasliyoruz,haslandiktan sonra tel süzgeçte süzüyoruz. Suyu süzülen patatesleri hasladigimiz tencereye geri alip çirpma teliyle karistiriyoruz. Içine yag,süt ve tuzu ilave ediyoruz,kisik ateste kaynatiyoruz,kaynamayla birlikte kivamini ayarliyoruz. Hazirladigimizpüreyi köftelerimizin içine kasikla dolduruyoruz.
Sos için tencereye siviyag koyup un ilave edip kavuruyoruz,salça koyup üzerine soguk su koyup kaynatiyoruz. Sosu köftelerin altina döküyoruz. 180 dereceli firinda 10 dk pisiriyoruz. Domates ve biberle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler
500 gr kiyma
1 tane sogan
biraz maydanoz
1 tane yumurta
2 dis sarimsak
kimyon,tuz,karabiber,kekik
1 kase bayat ekmek
Patates püresi için
2 tane büyük patates
aldigi kadar sicak süt
tereyag
tuz
Sosu için
1 çorba kasigi tepeleme un
sicak su
siviyag
tuz
2 çorba kasigi salça
Yapilisi
Karistirma kabinin içerisine kiymayi alin,üzerine maydanoz,rendelenmis kuru sogani,sarimsagi,baharatlari,bayat ekmegi,yumurtayi koyup iyice yogurunuz. Harcimizi yumurta büyüklügünde parçalara ayirip,yuvarlayip ortasini açip,yaglanmis firin tepsisine dizerek köfteleri öncelikle firinda pisiriyoruz.
Patates püresi için patatesleri kbuklarindan soyup ince ince dograyip,patateslerin üzerine çikacak kadar su ilave ederek hasliyoruz,haslandiktan sonra tel süzgeçte süzüyoruz. Suyu süzülen patatesleri hasladigimiz tencereye geri alip çirpma teliyle karistiriyoruz. Içine yag,süt ve tuzu ilave ediyoruz,kisik ateste kaynatiyoruz,kaynamayla birlikte kivamini ayarliyoruz. Hazirladigimizpüreyi köftelerimizin içine kasikla dolduruyoruz.
Sos için tencereye siviyag koyup un ilave edip kavuruyoruz,salça koyup üzerine soguk su koyup kaynatiyoruz. Sosu köftelerin altina döküyoruz. 180 dereceli firinda 10 dk pisiriyoruz. Domates ve biberle süsleyerek servis edebilirsiniz.
9 yorum:
Sevgili Huriye, cok sevdigim bir yemektir bu köfte. Hem et hemde patatsein uyumlu sunumu cok hosuma gider, ellerine saglik, sevgilerimle
zehra
benım en sevdıgım yemekelrden bırı:)ellerine saglık..
çok guzel olmuş ellerıne sağlık cnmm...
Hep dediğim gibi köfte benim için çokk özeldir...Yemeğin harika görünüyor ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
aksama yemege sendeyim canim
ellerine saglik sevgiler...
kiymayla patates bir arada olupta lezzetli olmazmi.birde firinda pisince agizlara layik zengin bir misafir yemegi olur,eline saglik canim güzel bir pazar diliyorum
ELLERINE SAGLIK SUPER OLMUS
SEVGILER
huriyecim,çok lezzetli bir yemek şifa olsun,yukarıdaki tarife bakamadım bile:(((( yorumda yazamadım okumadığım için ***yassak hemşehrim yassak***
sıcacık sevgini aldım ısındım iadeye geldim seni seviyorum:))))))
harika görünüyor, mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık... hoşçakalın
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim