10 Kasım 2009 Salı

Profiterol



Malzemeler

125g margarin
1 su bardagi su
1 çorba kasigi toz seker
1 tutam tuz
1 su bardagi un
3 adet yumurta

Iç malzeme

1 paket krem santi
1 su bardagi soguk süt

Üzeri için

160g sütsüz çikolata
1 çorba kasigi süt

Yapilisi

Hamuru hazirlamak için, su ve margarini bir tencerede alip kaynatin. Tuz ve tozsekeri ilave edelim. Su kaynamaya basladiginda unu azar azar ve sürekli karistirarak ekleyelim. 10 dk kisik ateste karistirarak pisirelim ve atesten alalim. Hamur ilininca yumurtalari teker teker ekleyip iyice karistiralim.

Hamuru düz üçlü krema sikma torbasina doldurun. Yaglanmis firin tepsisine ceviz büyüklügünde ve aralikli ilarak sikin. Önceden isitilmis 200°C ayarli firinda 15 dk pisirelim. Firindan alip ilinmaya birakin.

Kremsantiyi soguk sütle koyulasana kadar çirpin. Profiterol hamurlarini sandviç seklinde ikiye kesip içlerine kremsanti doldurun veya ucundan sikin. Sütsüz çikolatayi süt ekleyerek benmari usulü eritin. Profiterollerin üzerine gezdirip soguk sekilde servis edin.

Tarif Oktay ustaya aittir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim