12 Nisan 2009 Pazar

Patatesli Cig Köfte



Malzemeler

4 adet orta boy patates
2 su bardagi ince bulgur
1 su bardagi ilik su
4 adet orta boy domates
1 yemek kasigi salça
1 çay kasigi dolusu pulbiber
2 çay kasigi tuz,karabiber
maydanoz
1-2 adet taze sogan
yarim demet marul

Yapilisi

Patatesleri soymadan ortadan ikiye böldükten sonra tencereye yerlestirin. Üzerine çikacak kadar su ekleyip bir tatli kasigi tuz serpistirdikten sonra yumusayincaya kadar haslayin. Pistikten sonra soyun.

Köftelik bulguru genis bir kaba aktarip üzerine 1 su bardagi ilik su ekleyin. Üzerine rendelenmis domatesleri ilave edip,bulgurun islanmasi için bi 15 dk kadar bekletin. Sicak haldeki patatesleri rendeleyip üzerine ekleyin. Harci, yaklasik 5-6 dk bastira bastira yogurduktan sonra,üzerine salçayi katip 10 dk daha yogurun. Baharatlari serpistirip 5 dk daha yogurun. Maydanoz ve sogani ayiklayip,incecik dograyin. Marul yapraklarini da gövdelerinden ayirin. Iyice köfte harcindan ceviz büyüklünde parçalar koparip,avuçlariniz arasinda yuvarlayin. Elinizi soguk suyla sik sik islatin.

Marul yapraklarini genis bir servis tabagina dizin. Üzerine köfteleri yerlestirip,en üste kiyilmis sogan ve maydanoz serpistirdikten sonra servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim