30 Nisan 2009 Perşembe

Tavuklu Besamel Soslu Kabak

Inanin çok lezzetli ve çok hafif rejimde olanlar için bire bir,kabak haslandigi için yagsiz oluyor...hemde çok lezzetli tavsiye ederim.



Malzemeler

4 adet kabak
3 adet tavuk gögsü
10 adet mantar (ya da konserve mantar)
3 çay kasigi siviyag

Besamel sos için: 1 su bardagi süt,2 çay kasigi un,1 çorba kasigi margarin,1 su bardagi kasar rendesi,karabiber

Yapilisi

Kabaklari uzunlamasina ikiye bölün. Tuzlu suda kaynatin,alip tepsiye dizin içini hafifçe küçük çekirdek kismini çikartin. Diger taraftan tavuk gögüslerini küçük parçalar halinde dograyin ve tavada siviyagla kavurun,tavuklar suyunu çekince dogranmis mantarlari veya konserve mantari içine ilave edin. Ayri bir tencerede besamel sosu yapin ve tavuklu mantarli tavaya ilave edin,karistirdiktan sonra pulbiber,karabiber,tuz serpistirin bir yemek kasigi kadar kasar rendesi ilave edin,atesten alin.
Kabaklarin içine doldurun,üstüne tekrardan kasar rendesi serpistirin ve pulbiber ilave ederek firina verin,kasarlar eriyince firindan alip afiyetle yeyin.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim