30 Nisan 2009 Perşembe

Hardalli soslu brüksel lahanasi



Malzemeler

1 kg brüksel lahanasi
2 çorba kasigi hardal
1 büyük sogan
1 küük kutu krema
1 tatli kasigi nisasta
tereyag

Yapilisi

Brüksel lahanalarin dis yapraklarini temizleyelim eyer gerekiyorsa. Bir tencerenin içine koyup sicak su döküp üstünü geçecek kadar 15-20 dakika haslamaya birakalim,yumusadiginda süzgeçte geçirelim ve bi kenarda bekletelim. Sogani yemeklik dograyalim.

Bir kapta hazir kremayi,hardali,nisastayi ve karabiberi serpistirip çirpalim. Diger yandan tereyagi tavaya koyup soganlari kavuralim rengi degisene kadar. Brüksel lahanalarini soganlarin üzerine dökelim,ardindan sosumuzu dökelim,tuz,karabiber serpistirip 5 dk pisirip afiyetle yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim