29 Nisan 2009 Çarşamba

Tavuklu Bulgur Pilavi



Malzemeler

1 çorba kassesi pilavlik bulgur
1 sogan 1 adet tavuk budu
2 domates
2 yesil biber
1 tatli kasigi salça
tuz,karabiber

Yapilisi

Tavuk budunu yikiyoruz ve bol tuzlu suda hasliyoruz. Pilavlik bulguru yikiyoruz. Tencerenin içine siviyag koyuyoruz. Üzerine ince dogranmis sogan ilave edip kavuruyoruz. Sonra bulguru ilave edip bir süre daha kavuruyoruz. Dogranmis yesil biber ilave ediyoruz,karistiriyoruz. Sonra domates ve salça ilave ediyoruz. Haslanmis tavuk butunun suyunu ayarliyoruz. Kapagini kapatip kisik ateste pisiriyoruz. Ara sira karistiriyoruz,pistikten sonra dinlendiriyoruz. Üzerine tavuk budunu parça parça yapip servise sunuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim