Elmali ve armutlu nefis tatli:))
Hos bir tarif,yapmanizi öneririm. Agizda çok hafif unu az oldugu için pisince tamamiyle sankili unsuz oluyor,yiyenler bir daha istiyor.
Malzemeler
3 adet sari elma (4 adet küçükler ise)
3 adet armut (4 adet küçükler ise)
2 adet yumurta
yarim su bardagi süt 1 pparmaktan daha az
6 çorba kasigi tepeleme un
20g eritilmis tereyag
1 paket kabartma tozu
1 çorba kasigi vanilya aromali surup (veya 1 paket vanilin)
1 çimdik tuz
Yapilisi
Öncelikle firininizi 200°C ye ayarlayin ve isitmaya birakin.
3 adet sari elma (4 adet küçükler ise)
3 adet armut (4 adet küçükler ise)
2 adet yumurta
yarim su bardagi süt 1 pparmaktan daha az
6 çorba kasigi tepeleme un
20g eritilmis tereyag
1 paket kabartma tozu
1 çorba kasigi vanilya aromali surup (veya 1 paket vanilin)
1 çimdik tuz
Yapilisi
Öncelikle firininizi 200°C ye ayarlayin ve isitmaya birakin.
Bu sirada
Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin. Yumurtalari toz sekerle çirpin boza kivamina gelene kadar. Karisima eritilmis tereyagi,sütü ve vanilyayi ekleyin. Tekrardan çirpin. Unlu karisimi yavas yavas yumurtali karisima ekleyip çirpin,unu bosaltirken çirpmayi birakmayin. Karisimi iki ayri kaba esit miktarda bölün.
Elmalari soyup, çekirdeklerini çikartip incecik yuvarlak kesin (ben rendenin arka tarafiyla yaptim orta çizgisiyle).
Yaptikça kaplardan bir tanesine hemen atin ki rengi degismesin.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin. Yumurtalari toz sekerle çirpin boza kivamina gelene kadar. Karisima eritilmis tereyagi,sütü ve vanilyayi ekleyin. Tekrardan çirpin. Unlu karisimi yavas yavas yumurtali karisima ekleyip çirpin,unu bosaltirken çirpmayi birakmayin. Karisimi iki ayri kaba esit miktarda bölün.
Elmalari soyup, çekirdeklerini çikartip incecik yuvarlak kesin (ben rendenin arka tarafiyla yaptim orta çizgisiyle).
Yaptikça kaplardan bir tanesine hemen atin ki rengi degismesin.
Borcaminizin her tarafini birazcik tereyagla yaglayin. Kabiniza önce elmali karisimi ekleyin ve kasigin tersiyle düzleyin. Ardindan armutlu karisimi ekleyip ayni sekilde düzleyin.
35 dakika pisirin 200°C'li firinda. Pistikten sonra ilinmasini bekleyin ve üzerine pudra sekeri serpistirin. Sonra dilediginiz gibi kesip servise sunun.
35 dakika pisirin 200°C'li firinda. Pistikten sonra ilinmasini bekleyin ve üzerine pudra sekeri serpistirin. Sonra dilediginiz gibi kesip servise sunun.
Dipnot: Bu tarifim için kare borcam içinde yaptim 20*20.
Meyveleri özellikle armutlari sulu,sekerli seçin ki tadi daha güzel olsun.
Meyveleri özellikle armutlari sulu,sekerli seçin ki tadi daha güzel olsun.
8 yorum:
Sen tavisye edersin de ben denemez miyim :)))Ellerine sağlık canım ben de seni özlemişim.
Sevgiler,
Evren
Ayyy görüntüye bayıldım çokkk lezetli olmuş...Ellerine sağlık canım süpersin..
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
Canısı bencede harika bir görüntü ellerine sağlık kocaman öptüm...
Canım hurişim güzel sözlerin için çok teşkr ederim.. bu blog sayesinde bende seni tanıdığım için çok mutluyum:)
Tatlın şahane görünüyor ellerine sağlık arkadaşım...çookkk öpüyorum
cnm ellerine kollarına saglık bu nasıl bişey böyle nasıl lezzetli duruyor yiyesim geldi aman allahım :)
ellerine saglik afiyetler olsun canim hayirli aksamlar
Canım,
ellerine sağlık. Görüntüsüne bayıldım.
Sevgiyle kal.
Tatlı çok güzel görünüyor. Değişik bir tarif, denemek için not alındı. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim