Somonlu Kremali Pirasa
Malzemeler
kisi sayisina göre somon
" " " " " bir tane pirasa
creme fraïche veya kati krema
tuz,karabiber
biraz siviyag
Yapilisi
Pirasalari halka seklinde dograyin,yikayin ve biraz tagda pirasalari çevirin küçük tencerenizin kapagi kapali olsun yoksa pirasalar yanabilir. Yumusadiklari zaman tuz ve karabiber serpistirin.
Firin kabina pirasalari yerlestirin,üzerlerine somonlari yerlestirin,dilerseniz tekrardan karabiber serpistirin...üzerlerine de crème fraîche ekleyin (krema)...firin kabinizin üzerine folyo kagidiyla iyice kaplayin ve firina verin...180 derecelik isida yaklasik 20-25 dk pisirin yine kontrol edin somonlarinizin kalinligina bagli.
5 yorum:
Yaa bak şimdi nasılda nefis görünüyor bu tam da karnım açıkmışken :))
ellerine sağlık canım..
Nefis bir tarif...
hüriyeciğim bu benim için mükemmel bir tercih olmuş :))
somona olan sevdam malum ! sebzelerle çok kullanıyorum bende, ama pırasa denemedim, ilk fırsatta hemen denemek üzere, teşekkür ediyor,
sevgilerimi iletiyorum canım.
SÜPER BİR YEMEK OLMUŞ.ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
HUriyecim sen nerelerdeydin bir ara rahatsızdın sonra haber alamadım senden nasıl oldun ellerine sağlık canım tam mevsim sebzesi ve güzel bir yemek olmuş sevgiler hayırlı günler canım
Bence de süper olmuş.Ufak bir ödülün var bende canım,kabul edersen sevinirim :)
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim