23 Kasım 2010 Salı

Pilav Üstü Tavuk

Sanirim herkesin sevdigi pilavlardan biridir:))yanina yogurt veya ayran biraz da tursu fena olmaz...



Malzemeler

2 su bardagi pirinç
1 çay bardagi arpa sehriye
tuz
siviyag veya tereyag
2-2.5 su bardagi tavuk suyu (haslanmis tavugun suyu)
2 tavuk budu haslanmis ve didiklenmis
karabiber,pulbiber

Yapilisi

Önce tavugu haslamak için tencereye alalim,üstünü kapatacak kadar su ekleyip tuz serpin,ardindan haslamaya birakalim. Pisen tavugun derisini soyup güzelce didikleyelim ve bir kenarda bekletelim.

Pilavimizi yapalim,pirinçleri ayiklayip 1 saat sicak suda bekletelim üzerine tuz serpip. Tencerede arpa veya tel sehriyeyi kavuralim rengi dönene kadar...ardindan pirinçleri eklerip bir iki çevirin ve üzerine tavuk suyunu dökelim.

Kaynadiktan sonra 1 çay kasigi tereyag atalim,tuzunu koyalim ve kisik ateste pisirelim. Kapagini açmadan. Pisince kagit peçete koyup demlendirelim.

Pilavimiz demlenirken didiklenmis tavugu yagsiz teflon tavaya alip biraz kavurup üzerine karabiber,pulbiber serpistirin,servis tabagina önce pilavi ardindan tavugu koyarak afiyetle yiyelim.

13 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Evet evet herkes çok sever..
Ama ben daha fazla :) kahvaltımı yapmadım ama olsa hiç hayır demem..:)
seve seve yerim kahvaltı niyetine bile..
Ellerine sağlık..
Sevgilerimle..

derya dedi ki...

canısıııı ellerine sağlık her evin vazgeçilmezi:))Kocaman kocaman öpüyorum.

disal dedi ki...

ooffff..sevilmezmi....bayılırım...ellerine sağlık canım..harika görünüyor....zaten dün benim soframdada vardı...afiyetle yedim:))

nesrin dedi ki...

Cok severim. Ellerinize saglik, sevgiler...

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Benim gibi fazla kırmızı et sevmeyenler için ise süper.
Sevgiyle kal.

Binbirçeşni dedi ki...

ya sevılmezmı hurıyecım:))) bugun bloglarda okadar cok tavuk tarıfı vardıkı ve ben hep aynı şunu yazmak zorunda kaldım;evdekı tavuk sevmezler yuzunden yıyemıyorum yaaaaaa:((((

sevgılerımleeee...

saniyesultan dedi ki...

oğlum çok sever ,ben tavuk etini didkledikten sonra yağda kavurur sonra pirinçi ekleyip tekrar kavurup suyunu ekleyerek pişiririm. öpüldün canım....

Gönülünce dedi ki...

Tok karnına bile ağzım sulanarak baktım nefisss olmuş ellerine sağlık canım...


Sevgiler...

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

en sevdiğim pilav Huriyecim tane tane tam istediğim sevdiğm pilav olmuş ben pilav resimlerini böyle güzel çekemiyourm sanki canlı gibi çıkmış ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

bencede sevmeyen yoktur hurisim ellerine saglik bir tabakcikda ben aldim :))
hayirli cumalar

susamcorekotu dedi ki...

kelebeğim neler yapmış böyle:)yanında 1 bardak ayranla harika gider:)) şifa olsun sevgiler

mintininmutfağı dedi ki...

KELEBEĞİM SELAM VE SEVGİLER.EN SEVDİĞİM LEZZETTİR BENİM PİLAV STÜ DÖNER.VE SEN DE HAKKINI VERMİŞSİN HANİ.ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.

mintininmutfağı dedi ki...

HURİYECİĞİM SENİ İZLEMEYE ALIYORUM BU ARADA.LEZZETLERİNİ VE BLOĞUNU GERÇEKTEN BEĞENDİM.

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim