15 Mart 2009 Pazar

Peynirli kis




Malzemeler

Quiche hamuru

1 su bardagi un
2 yumurtanin sarisi
1/2 tatli kasigi tuz
50g oda sicakliginda tereyag ya da margarin
1 kahve fincani su

Quiche harci

3 yumurta (sarilari ve beyazlari ayrilmis)
1 yumurtanin sarisi (akini iç malzemesine karistirin)
1 kutu hazir krema (200ml)
tuz,karabiber

Iç malzemesi

250g rendelenmis tuzsuz ya da tuzlu beyaz peynir (lor peyniri de olur)
2 yemek kasigi çekirdeksiz dilimlenmis siyah ya da yesil zytin
1 yumurta aki
istage göre 1/2 demet ince kiyilmis maydonoz ya da dereotu (ben kullanmadim)
1 çay bardagi süt
tuz,karabiber,kimyon,kekik

Yapilisi

Un,yumurta sarilari,tuz,minik parçalara ayirdiginiz oda sicakligindaki tereyagi ve suyu karistirip yogurun ve yumusak,kolay sekil alan bir hamur elde edin. Hamuru top sekline getirin ve iç malzemeleriyle harcini hazirlayana kadar dinlendirin. Bu arada rendelenmis beyaz peyniri süt ve yumurta aki ilavesiyle karistirip bulamaç haline getirin. Kiyilmis dereotu ya da maydanoz,tuz,karabiber,kimyon ve kekik ilave ederek iyice karistirip iç malzemesini hazirlayin? Bu arada 4 yumurtanin sarisi (3 tanesinin sarisini ve beyazini ayirmistik,diger yumurtanin da sdece sarisini harcina,akini iç malzemeye kullanmak için ayirmistik ya),1 kutu hazir krema ve yeterince tuz,karabiberi karistirip tel çirpici ile hizlica çirpin.

3 yumurtanin ayirdiginiz beyazlarini da ayrica az miktarda tuz ilavesiyle iyice köpürene ve sertlesene kadar tel çirpici ile çirparak kremali karisima ekleyin. Hafifçe yumurta beyazlarini söndürmeden karistirip bir kenara alin.

Firininizi 180 dereceye ayarlayin.

Hamuru merdane kullanarak bir miktar un yardimiyla genis ve derin bir tart kalibi ya da kek kalibinin (borcam da olur) boyutlarina uygun bir sekilde incecik (tabii ki yirtilmayacak ve seffaflasmayacak incelikte) açin. Bu kisin özelligi ince ve çitir hamurlu olmasi. Açtiginiz hamuru yaglanmis kaliba kenarlari kabin disina hafif çikacak sekilde döseyip fazla hamur kalirsa biçakla kesip alin. Peynirli içi hamurun üzerine yayin. Üzerine hazirladiginiz kremali harcin tamamini gezdirin.

Kisi önceden isittiginiz 180 dereceli firinda 30-40 dakika kadar pisirin. Üzeri bu süre içinde gereginden fazla kizarirsa alüminyum folyoyla örterek pisirmeye devam edin. Hamurun yüksek kenarlari kizarip çitir çitir oldugunda ve iç malzemesindeki sivi çektiginde pismis demektir. Kolay kesebilmek için biraz ilinmasini bekleyin ve dilimleyerek servis yapin.



Tarifi Selin hanimdan aldim kendisine tesekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim