15 Mart 2009 Pazar

Ekler Pasta

Merhaba arkadaslar,bu aralar biraz gecikmelerim oluyor,islerim yine yogunlasti,kosturmaca gidiyoruz:))



Malzemeler

Hamuru için

1.5 su bardagi su
100g margarin
1 tatli kasigi toz seker
1 fiske tuz
1.5 su bardagi un
4 adet yumurta

Kremasi için

hazir vanilyali dolgu kremasi veya 500g sütü,4 çorba kasigi un,2 çorba kasigi kakao (dilerseniz),1 su bardagi toz seker,1 poset toz santi ile krema yapabilirsiniz

Üzeri için

hazir çikolata sosu veya dilerseniz 40g bitter çikolatayi 1 çorba kasigi margarinle ben mari usulü eritin
dilediginiz süslemeler

Yapilisi

Bu hamuru profiterol için de kullanabilirsiniz. Tencerenin içine su koyun...üzerine tuz,seker ilave edin...margarin ilave edip eritin...kaynamaya baslayinca yavas yavas unu koyuyoruz...koyulasinca tahta kasikla karistiriyorsunuz...ve kisik ateste pisirin.

Hamuru pisince sogumaya birakin,ara sira karistirin...hamurun sicakligini parmaginizlan kontrol edin...sogumussa içine yumurtalari birer birer karistirip ilave edin...mikserle yumurtalari iyice yedirin...hamurun kivami santi torbasindan sikilacak kivama gelene kadar yumurta ilave edebilirsiniz.

Kivami ayarlaninca hamuru santi torbasina alin,bir parmak boyundan az biraz uzun veya daha az sizin tercihiniz uzun ekler pasta seklini vererek 150 derecede firinin orta katinda yarim saat pisirin...hamuru kabartip kurutun...eyer firinin kapagini açarsaniz hamurunuz çöker...ardindan içlerini kremayla doldurun...eklerimizi benmari usulü ile eritilmi çikolataya batirin eklerlerin üzerine kasikla koyun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim