18 Mart 2009 Çarşamba

Lahana Sarmasi



Malzemeler

1 adet büyük boy lahana veya iki küçük lahana
siviyag veya zeytinyagi
2 adet kuru sogan
1 adet havuç
1 adet domates
1.5 su bardagi pirinç
nane,tuz

Yapilisi

Öncelikle lahananin yapraklarini ayiriyoruz ve tek tek yikiyoruz. Bir tencereye su koyup bir kaç dk haslamasini saglayin fazla bekletmeden ve suyunun süzülmesini salayin.

Ardindan baska bir tencereye siviyag ve rendelenmis sogani ekleyin ve bir kaç dakika kavurun...rendelenmis havucu ve rendelenmis domatesi koyup bir kaç dakika daha kavurun...hemen sonra yikanmis islatilmis pirinci ekleyin...tuz,kuru nane serpistirip biraz daha kavurun.

Hazirladigimiz iç arci bir masanin üstünde haslanmis lahana yapragini alip iç harc koyup sariyoruz...önceden haslamis oldugumuz yapraklardan bir kaç tane alip tencerenin dibine koyuyoruz ve sardigimiz yapraklari üzerine yerlestiriyoruz...biraz siviyag gezdiriyoruz,su koyuyoruz ve üzerine bir tabak koyup,pirinçler pistigi zaman atesi kapata bilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim