Paçanga Böregi
Paçanga böregini klasik bir sekilde yapardim,çigden domates,biber,pastirma,epynir koyardim ve kizartirdim...tesadüfen sayin rahmetli Erkan Acurol'un sitesinde farkli bir sekilde yapilmis görünce ah birde bu sekil deniyeyim dedim,ben bu sekil çok daha begendim lezzetinin keyfine varmis oldum.
Erkan Acurolu rahmetle aniyorum ailesine sabirlar diliyorum,ne yazik ki aci bir sekilde kendisini kaybetmistik,ustaligi ve tarifleri bilgileri için çok tesekkür ediyorum.
Erkan Acurolu rahmetle aniyorum ailesine sabirlar diliyorum,ne yazik ki aci bir sekilde kendisini kaybetmistik,ustaligi ve tarifleri bilgileri için çok tesekkür ediyorum.
Malzemeler
2 tane yufka
150g pastirma
1/2 çay bardagi zeytinyagi (ben ayçiçek yagi kullandim)
50g kasar
2 domates
3 tane sivribiber
Yapilisi
Domatesleri bir tava da rendeleyin,kisik ateste suyunu çekene kadar pisirin. Içerisine biraz yagi ve sivri biberleri ilave edin. Tekrar iki dakika daha pisirin ve ocaktan alin,içerisine dogranmis pastirmalari ekleyin iyice karistirin bir kenarda bekletin. Sogumaya birakin. Yufkanin birini açin. Ilk önce yufkayi ortadan ikiye bölün. Sonra her parçayi da üç esit parçaya bölün. Bir adet yufkadan alti adet paçanga böregi çikiyor. Yufkanin alt kismina hazirladiginiz iç malzemesinden iki kasik koyun. Üzerine bir tutamda kasar peyniri rendesi serpin. Kenarlarini iki tarafindan içe kivirarak yassi bir sekilde sigara böregi sarar gibi sarin. Yufkanin uç kismini su dolu kaseye batirip sarma islemini tamamlayin.
Kizgin yagda iki tarafini da kizartin ve kagit havlu üzerine çikarin. Sicak olarak servis edin.
2 tane yufka
150g pastirma
1/2 çay bardagi zeytinyagi (ben ayçiçek yagi kullandim)
50g kasar
2 domates
3 tane sivribiber
Yapilisi
Domatesleri bir tava da rendeleyin,kisik ateste suyunu çekene kadar pisirin. Içerisine biraz yagi ve sivri biberleri ilave edin. Tekrar iki dakika daha pisirin ve ocaktan alin,içerisine dogranmis pastirmalari ekleyin iyice karistirin bir kenarda bekletin. Sogumaya birakin. Yufkanin birini açin. Ilk önce yufkayi ortadan ikiye bölün. Sonra her parçayi da üç esit parçaya bölün. Bir adet yufkadan alti adet paçanga böregi çikiyor. Yufkanin alt kismina hazirladiginiz iç malzemesinden iki kasik koyun. Üzerine bir tutamda kasar peyniri rendesi serpin. Kenarlarini iki tarafindan içe kivirarak yassi bir sekilde sigara böregi sarar gibi sarin. Yufkanin uç kismini su dolu kaseye batirip sarma islemini tamamlayin.
Kizgin yagda iki tarafini da kizartin ve kagit havlu üzerine çikarin. Sicak olarak servis edin.
7 yorum:
Canım peşpeşe harika tarifler ellerine sağlık hep
si harika kocaman öpüyorum...
Erkan Acurol agbimize rahmetler diliyorum mutfakta cok faydali bilgileri tarifleri bizlerle paylasmisti
Bu haliyle bende hic yemedim eminim nefis olmustur
hatta bir tane aldim lezzet testi yapmak icin test sonucu yakinda söylerim hele bir afiyetle indereyim mideye
öpüyorum huriscim
Merhaba. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Ben de yaptım ama pastırma ve sebzeleri çiğ olarak kullandım. Bu haliyle de denemeyi isterim. Şimdiden iyi tatiller diliyorum.
Sevgiler.
mmmmmmm çaylada ne güzel olur şahane olmuş Hurişim ellerine sağlık canım...çok öpüyorum
Olsada yesem Huriş:)
Harika görünüyor:)
ellerine emeğine sağlık...
hurişimm yanınada çay ohhh ne güzel olur ellerine sağlık bitanem öptüm sevgiler
mmmm harika lezeet ellerinize sağlık
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim