26 Haziran 2010 Cumartesi

Tavuk Baget Haslama

Tarife devam...



Malzemeler

6 tane tavuk baget
2tane küçük kuru sogan
2 tane havuç
2 tane küçük boy patates
tuz,defne yapragi

Yapilisi

Tavuklari tencereye alip üzerine su geçecek kadar koyup haslayin. Tavuklarin suyunu süzüp derilerini aliyoruz.

Bir tencereye biraz siviyag koyup,havuçlari ve sogani dograyip ilave edin 2-3 dk kavuun. Yeteri kadar su ilave edip,içerisine defne yapragini koyuyoruz,kapagini kapatip kaynamaya birakin. Haslanirken üzerinde ki köpükleri aliyoruz.

Havuçlar ve tavuklar yari pismis kivama gelince dogranmis patatesler ilave ediyoruz,tuzunu ilave edip suyunu ayarliyoruz. Pisince servis tabagina alip,üzerine maydanoz ve limon suyu ilave ediyoruz.

2 yorum:

Gönülünce dedi ki...

Haşlaman harika olmuş hemde sağlıklı ellerine sağlık canım....
Sevgiler...

NzlGl dedi ki...

Huriyem
bizde de sıklıkla pişer bu yemek. Hem sağlıklı hemde çok lezizdir. Ellerine sağlık canım
çok öptüm, sevgiler

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim