30 Nisan 2009 Perşembe

Zeytinyagli kabak yemegi



Malzemeler

3 adet kabak
2 adet havuç
2 adet domates
1 adet büyük boy kuru sogan
5-6 dis sarimsak
yogurt
zeytinyagi
tuz,karabiber,pulbiber,kuru nane
dilerseniz avuç içi kadar pirinç

Yapilisi

Soganlari küçük küçük dograyin. Bir tencereye zeytinyagini,sogani koyup pembelesene kadar birakin. 2 dis sarimsagi ekleyin,biraz daha kavurun. Ardindan havuçlari ve kabaklari soyup,dograyin. Ilkin havuçlari tencereye koyun ve 2-3 dk kavurun. Ondan sonra kabaklari ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun. Domatesleri soyup küçük küp seklinde kestikten sonra,suyunu birakana kadar pisirin.

En son olarak tuzu,karabiberi,suyu ekleyerek pisirmeye birakin,arada bir yemegi karistirin,havuçlar ve kabaklar yumusayinca,atesten alin. Servis tabagina aldiktan sonra,dilerseniz sade sekilde veya sarimsakli yogurtla servis yapa bilirsiniz. Süslemek için üzerine kuru nane ve kirmizi pul biber serpistire bilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim