29 Nisan 2009 Çarşamba

Emelin tuzlu keki

Bu güzel tarifi sevgili emelden aldim kendisine ait özel bir tarif gördügüm an yapmak istedim kendisine paylasimi için tesekkür ediyorum.



Malzemeler

Hamuru için

3 adet yumurta
1 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi erimis margarin
1/2 su bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 çay kasigi tuz
100g beyaz peynir
2.5 su bardagi un

Üzeri için

2 orta boy patates
10 adet siyah zeytin
1 çay kasigi tuz,pulbiber,karabiber
100g kasar peynir rendesi
susam

Yapilisi

Yumurtalari 5 dk çirpin. Üzerine siviyag,erimis margarin,yogurt ekleyip çirpin. Ardindan unu,kabartma tozu,tuzu,sivi karisima ekleyin,son olarak rendelenmis beyaz peyniri ekleyip karistirin. Biraz margarinle tepsiyi yaglayin,yagladiktan sonra bol miktarda susam serpin. Susamin her tarafina yapismis olmasi lazim,sonra hamuru tepsiye dökün.

Patatesleri haslayip,kabugunu soyduktan sonra küçük kareler halinde kesin ve baharatlarla tuzla karistirip kek hamurun üzerine yayin. Patateslerin üzerine rendelenmis kasar peyniri,susam ve çekirdekleri çikarilmis siyah zeytinleri de ekleyip 160 derecelik firina verin ve 40 dakika kadar pisirin. Firininizi yine kontrol edin,yavas bir sekilde pismesi lazim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim