30 Nisan 2009 Perşembe

Yogurtlu patates tava



Malzemeler

4 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru sogan
siviyag
2 su bardagi ilik su
1 çay kasigi tuz,karabiber
3 su bardagi yogurt
2 dis sarimsak
2 çay kasigi kirmizi toz biber
2 çay kasigi kuru nane

Yapilisi

Patatesleri soyup yikadiktan sonra tavla zari seklinde küp küp dograyin. Kararmamalari için tuzlu suda bekletin. Kuru soganlari soyup incecik dograyin. Sarimsaklari dövüp derin bir kaba aktardiktan sonra üzerine yogurdu ekleyin ve karistirin.

Siviyagi orta boy bir tencerede kizdirin. Süzüp,kagit havluyla kuruladiginiz patatesleri kizgin yaga aktarin. Üzerine incecik dogradiginiz soganlari da ilave edip,orta isili ateste,sik sik karistirarak kavurun. Tuz ve karabiberi serpip,tekrar karistirin. Ilik suyu da ekleyip,ocagin altini kistiktan sonra,patatesler iyice yumusayincaya kadar pisirin.

Ocaktan alip,sicakken servis tabagina koyalim. Üzerine sarimsakli yogurdu gezdirip,kirmizi biber,nane serpistirip afiyetle yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim