29 Nisan 2009 Çarşamba

Tas Kebabi



Malzemeler

yarim kilo dana kusbasi
1 adet sogan
2 adet patates
1 çorba kasigi salça
1 çorba kasigi un
2 su bardagi su eti haslamak için
3 su bardagi su yemek için
2 çorba kasigi tereyag
tuz ve karabiber

Yapilisi

2 su bardagi sicak suyu tencereye koyun,etleri sicak suda 10 dk haslayin. Haslanan etleri suyun altinda süzün ve yikayin. 1 adet sogani ince ve küçük dograyi. Tencereye 2 çorba kasigi tereyagini koyun ve kizdirin. Yaglar kizinca soganlari pembelesinceye kadar kavurun. Soganlar kavrulunca salçayi ekleyin ve karistirin. 1 çorba kasigi unu,tuz ve karabiberi de ekleyip 1-2 dk kavurun. Üzerine 2 su bardagi sicak suyu dökün ve süzdügünüz etleri tencereye ilave edin ve orta ateste 30-35 dk pisirin. Pistikten sonra yemegi sosuyla beraber bir kaba alin. Bu arada 2 adet patatesi büyük küpler halinde dograyin ve patatesleri ayri bir tavada yagda kizartin. Kizaran patateslerin yagini iyice süzdürdükten sonra yemegin üzerine alarak servis yapip afiyetle yeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim