29 Nisan 2009 Çarşamba

Sucuklu karniyarik böregi ve tuzlu lokma

Sucuklu Karniyarik Böregi



Malzemeler

yarim kangal sucuk
250g taze kasar peyniri
2 yufka
1 yumurta
1 su bardagi yogurt
2 çorba kasigi siviyag

Yapilisi

Yufkalari açip dört esit parçaya kesin. 8 üçgen parça elde edin. Yogurt,1 yumurta ve 2 kasik siviyagi bir kased iyice karistirin. Sucuk ve peyniri dilimleyin. Her bir yufkanin üzerine yogurtlu karisimdan sürün,genis tarafina sucuk ve peynir dilimlerini yerlestirin. Yufkayi,sigara böregi gibi yanlardan kapatip rulo yaparak sivri ucuna dogru sarin. Börekleri bu sekilde hazirlayip yaglanmis firin tepsisine aralikli dizin.

Böreklerin üzerini biçagin ucuyla karniyarik gibi kesin. Kesilen kisimlara birkaç sucuk dilimi yerlestirin. Yumurta sarisini çirpip firça ile üzerlerine sürün. Önceden isitilmis 200 dereceye ayarli firinda 25 dk pisirin. Afiyet olsun.

Tuzlu Lokma



Malzemeler

1 su bardagi kaynar su
3 kasik yogurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
2.5 su bardagi un
siviyag

Yapilisi

Bir genis kabin içerisine sicak suyu,yogurdu ekleyip iyice karistirin. Yumurta,tuz,kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karistirin. Civik bir hamur elde etmelisiniz. Bir tava içerisine siviyag koyup iyice ateste kizdirin ve hamuru bir kasik yardimiyla alip yagda arkali önlü kizartin.

Tuzlu lokma tarifini bu siteden aldim kendisine tesekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim