18 Mart 2009 Çarşamba

Patlican Karniyarik



Malzemeler

6-7 adet patlican
2 adet domates
2 çorba kasigi yag
1 fincan siviyag
250g kiyma
2-3 adet kuru sogan
maydanoz,karabiber,tuz

Süslemesi için

domates
yesil biber


Yapilisi

Patlicanlarin sap kismini kesip kabuklari alacali olarak soyun. Ortadan yarin,içini oyarak çikarin. Tuzlu suda 15-20 dk bekletin. Daha sonra sudan çikarin suyunu kurutun. Siviyagda çevrilerek pembelesinceye kadar kizartin.

Ince dogranmis sogan ve kiyma 1 kasik yagla hafif kavurun. Küçük bir sekilde domatesleri dograyin ve ekleyin,biraz daha kavurun,1 tatli kasigi salça ekleyip tekrar kavurun. Kiyilmis maydanoz ve tuz,karabiber ilave edin ve karistirin.

Patlicanlari,bir tepsiye siralayin,ortalarina hazirlana içi koyun. Üzerine dogranmis domates ve biber koyun,bir miktar su eklenip ateste veya firinda pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim