15 Mart 2009 Pazar

Karisik Pizza



Malzemeler

500g un
yarim çay bardagi siviyag
yarim paket yas maya
1 çorba kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
yeteri kadar su

Sos için

1 çorba kasigi salça
2 tane domates
1 tatli kasigi kekik
kuru veya taze feslegen (azcik)
2 çorba kasigi zeytinyagi veya siviyag

Harci için

1 çorba kasesi rendelenmis kasar peyniri
yesil biber,kirmizi biber,sari biber
siyah zeytin
yesil zeytin
sosis
salam
sucuk
mantar
domates vs...

Yapilisi

Unu karistirma kabinin içine dökün. Ortasini havuz seklinde açin. Içine yas mayayi,siviyagi ve suyu dökün. Unun üzerine tuzu ve sekeri serpin. Önce havuzun içindeki sivilari karistirin...alabildigi kadar su koyun,yogurmaya baslayin. Hamuru kulak memesi kivamina gelene kadar yogurun. 5 dakika hamuru dinlendirin ve yumurta büyüklügünde bezeleri kesin. Merdaneyle tabak büyüklügünde açin. Yaglanmis firin tepsisine veya yagli kagit üzerine alin.

Sosu için

Bir karistirma kabin içerisine salçayi alin,domatesi rendeleyin. Kekik,feslegen,zeytinyagi ve tuzu koyup çirpma teliyle karistirin.

Kasikla hamurun üzerine döküp esit bir sekilde yayin. Onun üzerine rendelenmis kasar peyniri ve istenilen malzemeleri dograyip serpin ve 5 dakika kadar mayalanmasi için pizzanizi bekletin. Önceden isitilmis 180 derecelik firina koyun...ortalama 10-15 dakika arasi pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim