Patatesli pay
Patatesli pay tarifini sevgili Saliha'dan aldim çok lezzetliydi,kendisine paylasimi için tesekkür ediyorum.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
1 tatli kasigi tuz
1 çay kasigi pulbiber
1 çay kasigi karabiber
1 su bardagi ince dogranmis maydanoz
220g un (2 su bardagi)
1 poset hamur kabartma tozu
3 adet orta boy patates (soyulmus ve nohut büyüklügünde küp dogranmis)
2 yemek kasigi susam
Yapilisi
Yumurtalari mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çirpin. Siviyag,yogurt,tuz,pulbiber,karabiber ve maydanozu ilave edip çirpmaya devam edin. Unu eleyin ve hamur kabartma tozu ile karistirin. Karisima ekleyip 1 dakika daha çirpin. En son patatesleri ilave edin ve karistirin. 26 cm çapinda yaglanmis kaliba döküp üzerine susam serpin ve 160°c 45-55 dakika pisirin. Firindan çikartip sogutun ve dilimleyerek servis yapin.
3 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
1 tatli kasigi tuz
1 çay kasigi pulbiber
1 çay kasigi karabiber
1 su bardagi ince dogranmis maydanoz
220g un (2 su bardagi)
1 poset hamur kabartma tozu
3 adet orta boy patates (soyulmus ve nohut büyüklügünde küp dogranmis)
2 yemek kasigi susam
Yapilisi
Yumurtalari mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çirpin. Siviyag,yogurt,tuz,pulbiber,karabiber ve maydanozu ilave edip çirpmaya devam edin. Unu eleyin ve hamur kabartma tozu ile karistirin. Karisima ekleyip 1 dakika daha çirpin. En son patatesleri ilave edin ve karistirin. 26 cm çapinda yaglanmis kaliba döküp üzerine susam serpin ve 160°c 45-55 dakika pisirin. Firindan çikartip sogutun ve dilimleyerek servis yapin.
1 yorum:
dere otuylada süper oluo
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim