18 Mart 2009 Çarşamba

Pakette Balik



Malzemeler

1 iri boy levrek,veya palamut,lüfer veya çupra-mezgit
3 orta boy sogan
3 orta boy domates
4-5 sivribiber
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardagi siviyag
tuz ve karabiber

Yapilisi

Baligi alirken ayiklatip fileto haline getirtin. Filetolari enine 2 esit parçaya kesin,yikayip suyunu süzerek arkali önlü tuz ve karabiber serpistirin.

Yagli kagittan 4 adet diktörtgen parça kesin. Kagitlarin bir kenarina piyaz dogranmis sogani,üzerine kiyilmis maydanozu,üzerine yuvarlak dilimlenmis domatesleri ve küçük dogranmis sivri bibberleri yayip balik filetolari yerlestirin ve yuvarlak dogranmis birer limon dilimi ekleyin. Piyaz soganlari yayip üzerlerine 1 çorba kasigi siviyag gezdirin,kiyilmis dereotu,tuz ve karabiber serpin.

Kagidin bos kenarini diger tarafa katlayip kenarlarini 3 kez kivirarak paket haline getirin. Isitilmis 200 derece firinda 30 ila 40 dk pisirin. Paketlerden birini açarak pisip pismedigini kontrol edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim