15 Mart 2009 Pazar

Firinda Kremali Patates



Malzemeler

6-7 adet patates
1 paket krema küçük
1 su bardagi sü
1.5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 tatli kasigi pulbiber
1 çay kasigi karabiber
yeterince tuz

Yapilisi

Patateslerin kabuklarini soyun yikayin. Orta kalinlikta yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Büyük bir kase içine alin. Krema,süt,1/2 su bardagi kasar peynir,pulbiber,karabiber tuz ilave edin ve kasenin içini güzelce karistirin. Sosla karismis patatesleri sosun içinden alip düzgün bir sekilde firin kabina yerlestirin.

Üzerine sosu gezdirin. 200°c firinda patatesler yumusayincaya kadar pisirin. Firinin ayarini izgara konumuna getirin ve 1 su bardagi kasar perynirini serpistirin. Kasarlar eriyip kizarincaya kadar bekletin. Sicak servis yapin.

Tarif için Meltem arkadasima çok tesekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim