3 Mayıs 2009 Pazar

Kiymali Lazanya

Lazanya'yi çok severiz çok lezzetli olur,denemeyenlere tavsiye ederim.



Malzemeler

1 paket lazanya
2-3 domates
1-2 sogan
1 su bardagi domates sosu
karabiber,tuz,varsa kuru maydanoz
300-400g kadar kiyma
kasar peynir rendesi

Besamel sosu için

4 su bardagi süt
50g tereyag
3 çorba kasigi un
tuz,karabiber

Yapilisi

Öncelikle sogani küçük küçük dograyin ve tavada siviyagla kavurun,ardindan kiymayi ekleyip iyice kavurun.
Domateslerin kabugunu soyup küçük küçük dograyin.
Tavaya domatesleri ekleyin ve bir kaç dk kavurun,kavurduktan sonra 1 su bardagi domates suyunu ekleyin.
Baharatlari ve tuzu serpistirin,pismesini bekleyin ve arada sirada karistirin. Dikkat edin sosu azalmasin,azalirsa ekleyin ve atesi kapatin.

Bu arada besamel sosunu hazirlayin,tencereye önce tereyagini koyun,tereyag eridikten sonra unu ekleyip hemen karistirip kavurun...ve yavas yavas karistira karistira sütü ekelyin. Boza kivamina gelince atesi kapatip tuz,ve karabiber serpistirin. Besamel sos ve domates sosu akici kivamda olmali ki yapraklar iyice pissin diye.

Kasar peynirini rendeleyin. Bir firin diktörtgen firin kabina bir kepçe besamel sosu dökün,lazanya yapraklarini siralayarak koyun,tekrar besamel sostan koyun,ardindan kiymali sostan koyun,biraz kasar peynir rendesi koyun,tekrardan lazanya yapragi koyun,besamel sosu,kiymali sosu ve kasar peynir rendesi,lazanya yapraklari bitene kadar bu siralama ile devam edin.

180 derecelik firina verip 30 dk pisirin. Pisme sirasinda bir biçagi alip firin kabinin ortasina batirip yapraklarin pismis olmasina dikkat edin.

1 yorum:

seyabb dedi ki...

Lazanyayı çocuklarım çok seviyor.Ellerinize sağlık.Leziz görünüyor.

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim