2 Mayıs 2009 Cumartesi

Muzlu pasta

Pastalar da pek becerikli degilimdir,ne kadar ugrassam da sonun da sikiliyorum. Elim pek yatkin degildir.



Malzemeler

1 tane kakaolu pandispanya keki
1 tane sade pandispanya keki
3 tane muz
2 su bardagi süt
1 paket kremsanti

Pasta kremasi için

yarim lt süt
1 çay bardak un
1 çay bardak pudra sekeri
1 tane yumurta sarisi
2 çorba kasigi margarin
1 paket vanilya

Yapilisi

Ilk önce pasta kremasini hazirlayalim. Margarin ve pudra sekeri hariç tüm malzemeleri tencereye alin. Muhallebi kivaminda pisirin. Karisim sogumaya baslayinca margarin ve pudra sekerini ekleyip karistirin. Krem santiyi 1 su bardagi süt ile iyice çirpin.

Pandispanya kekinizi,iki adet farkli büyüklükteki yuvarlak kalip ile kesin. Ortasi ve dis kenari kakaolu kalan bos kismina sade kekten koyun. Diger parçasi da ortasi de dis kenari sade kalan bos kismina kakaolu keki koyun. Birinci katini servis tabagina alip süt ile islatin.

Pasta kremasini kekin üzerine sürüp dilimlenmis muzlari dizin. Ikinci ve üçüncü katina da ayni islemi uygulayin. Dördüncü katini en üste koyup kapatin. Hazirladiginiz kremsantiyi pastanin üzerine ve kenarlarina spatula ile sivayin. Kalan muz dilimlerini dizip servise sunun. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim