8 Mayıs 2009 Cuma

Kiymali Patates Oturtma



Malzemeler

5 patates
siviyag
200g kiyma
1 adet kuru sogan
3 adet sivri biber
1 yemek kasigi salça
2 adet domates
1 çay kasigi tuz,karabiber
2 su bardagi sicak su

Yapilisi

Patatesleri soyup,halka seklinde dilimleyin ve kararmamalari için suda bekletin. Bir tavada yagi ve kiymayi 5-6 dk kadar kavurun. Sogani küp küp,yesil biberleri de ince ince dograyarak kiymaya ilave edip,kavurun.

Salça,rendelenmis domates,tuz ve karabiberi ekleyip 4-5 dk daha pisirin. Bir firin kabina veya borcama,halka halka dogradiginiz patatesleri bir sira dizin. Üzerine hazirladiginiz kiymali harcin yarisini yaydiktan sonra,diger patatesleri de dizin. En üste tekrar kiymali sos yapip,sicak suyu ekleyin.

Isterseniz domates dilimleri ve yesil biberle süsleyerek 175 dereceye ayarli firinda,patatesler iyice yumusayincaya kadar pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim