5 Mayıs 2008 Pazartesi

Karamelli Seftalili Pasta



Malzemeler

1.5 su bardagi un
2 tatli kasigi kabartma tozu
1 paket vanilin
yarim su bardagi toz seker
4 adet yumurta
100g eritilmis tereyag
1 kutu hazir konserve seftalisi
1 su bardagi karamel

Yapilisi

Firininizi önceden 180 dereceye ayarlayip isitmaya birakin. Unu,kabartma tozunu,vanilyayi,sekeri karistirin. Yumurtalari teker teker ekleyip çirpin. Tereyagi eritip önceki karisima ekleyin. Hamurumuza seftalinin konservesinin suyundan alip hamurumuza serpistirelim. Bir yuvarlak firin kabini yaglayip unlayin ve kabinizin içine karameli dökelim ve seftaleyi tek tek yerlestirip dizip hamuru seftalilerin üzerine dökelim. Isitilmis firina verip,40 dk pisirelim. Ve bir tabak yardimiyla ters çevirip afiyetle yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim