10 Mayıs 2008 Cumartesi

Etli Bezelye Yemegi



Malzemeler

yarim kilo iç bezelye ya da konserve
250g kusbasi dogranmis dana veya kuzu et
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 adet sogan
1 tatli kasigi biber salçasi
1 tatli kasigi domates salçasi
tuz
su

Yapilisi

Tencereye az yag koyalim ve etleri içine atalim,etler suyunu çekip kavrulunca yemeklik dogranmis sogani katalim. 2-3 dk soganla birlikte kavurduktan sonra birer tatli kasigi salçamizdan koyalim ve biraz daha kavuralim. Daha sonra küp dogranmis havucu ilave edelim biraz daha kavuralim,eger susuz kalacak gibi olursa çok az su ilave edelim. Küp seklinde dogranmis patatesleri de ilave edip birkaç dk daha kavuralim. Daha sonra bezelyeyi ekliyelim (eger kutu konservese suyumuzu koyduktan sonra ilave edin) ve biraz daha kavuralim,tuz serpistirelim ve suyunu ekleyelim. 20-30 dk bezelyeler patatesler pistikten sonra atesten alip afiyetle yiyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim