30 Ekim 2010 Cumartesi

Kremali Mantarli Dana Et

Kremali lezzetleri ayri severim,buda sevilen tariflerden bir tanesi.

Hepinize güzel bir haftasonu tatili diliyorum,sevgiler.



Malzemeler

yarim kilo uzun serit halinde dogranmis dana eti

250 gr mantar halka seklinde dogranmis

1 tane sogan yemeklik dogranmis

bir küçük paket krema 20 cl

karabiber,tuz

biraz siviyag,biraz tereyag


Yapilisi

Sogani yemeklik dograyip tavaya alip yagla beraber bir kaç dakika kavurun. Ardindan uzun seritler halinde dogranmis dana etini soganla birlikte kavurun,dana eti suyunu salana kadar...saldiktan sonra mantarlari ekleyin ve 1-1.5 çay bardagi su ekleyip yumusamasini saglayin...pismesine yakin kremayi ekleyin,kirilmis karabiber ve tuzu serpistirip birkaç dakika sonra atesin altini kapatin...yanina patates püresi veya pirinç pilavi çok yakisir.

3 yorum:

derya dedi ki...

Canısı ellerine sağlık nasılda güzeldir size afi
yet şeker olsun öpüyorum...

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle hoş geldin diyorum.
Ellerine sağlık. Mantarlı kremalı etin güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

canım hoşgeldin
eminim güzel olmuştur.ellerine sağlık
sevgiler

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim