Bisküvili Armutlu Tatli
Sevgili arkadaslarim tatil yaklasiyor oraya buraya kosup duruyorum bu yüzden fazla vakit ayiramiyorum sayfama.
Sizlerle hafif bir tatli paylasicam gerçekten hafif ve çok lezzetli:))buyrun tarife.
Sizlerle hafif bir tatli paylasicam gerçekten hafif ve çok lezzetli:))buyrun tarife.
Bisküvisi için
200g bisküvi
40g tereyag
Armutlu kremasi için
200g armut (ben konserve kullandim)
20 cl krema (bir küçük paket)
50g toz seker
1.5 yaprak jelatin (3.5g)
Cikolatasi için
1/2 yaprak jelatin (1.5g)
100g çikolata
15cl krema
Yapilisi
Bisküvileri pudra haline getirin,erimis tereyagi ekleyip yogurun ve kaliplarinizin en altina yerlestirin,buzdolabina kaldirin.
Armutlari birkaç damla armut suyuyla robottan geçirin püre gibi olacak...1.5 yaprak jelatin kagidini suda islatin 5 dk sonra suyunu süzün...küçük bir tencereye 2-3 yemek kasigi armut püresinden alip jelatini içine koyup iyice karistirip atesten hemen alip diger pürenin üzerine döküp karistirin.
Kremayi toz sekerle iyice çirpin santi kivamina gelene kadar,içine armut püresini içine aktarin...ve bisküvilerin üzerine paylastirin buzdolabina tekrar kaldirin.
Küçük bir tencerede kremayi çikolatayla eritin ganajiniz pürüzsüz olmasi lazim...atesten alin içine yarim yaprak jelatini koyup (ayni sekilde suda erimis olmali)...ve bisküvili kremali kaliplarinizin üzerine kasikla koyup düzeltip buzdolabina en az 4-5 saat kaldirin.
Iyice soguduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
200g bisküvi
40g tereyag
Armutlu kremasi için
200g armut (ben konserve kullandim)
20 cl krema (bir küçük paket)
50g toz seker
1.5 yaprak jelatin (3.5g)
Cikolatasi için
1/2 yaprak jelatin (1.5g)
100g çikolata
15cl krema
Yapilisi
Bisküvileri pudra haline getirin,erimis tereyagi ekleyip yogurun ve kaliplarinizin en altina yerlestirin,buzdolabina kaldirin.
Armutlari birkaç damla armut suyuyla robottan geçirin püre gibi olacak...1.5 yaprak jelatin kagidini suda islatin 5 dk sonra suyunu süzün...küçük bir tencereye 2-3 yemek kasigi armut püresinden alip jelatini içine koyup iyice karistirip atesten hemen alip diger pürenin üzerine döküp karistirin.
Kremayi toz sekerle iyice çirpin santi kivamina gelene kadar,içine armut püresini içine aktarin...ve bisküvilerin üzerine paylastirin buzdolabina tekrar kaldirin.
Küçük bir tencerede kremayi çikolatayla eritin ganajiniz pürüzsüz olmasi lazim...atesten alin içine yarim yaprak jelatini koyup (ayni sekilde suda erimis olmali)...ve bisküvili kremali kaliplarinizin üzerine kasikla koyup düzeltip buzdolabina en az 4-5 saat kaldirin.
Iyice soguduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Dipnot: çig kremayi santiyi haline rahatlikla ve çabuk getirmek için,kabinizi,çirpma telleri buzluga koyup 5-10 dk bekletin görüceksiniz daha rahat olacak...kremanizda (buzdolabinda soguk olmali).
Ben bisküvi tabakasini biraz kalin yaptim size tavsiyem daha ince yapmaniz.
Ben bisküvi tabakasini biraz kalin yaptim size tavsiyem daha ince yapmaniz.
9 yorum:
Ne güzel bişey olsun böyle
çok güzel görünüyor canım,
ellerine sağlık.
Canım ne kadar harika görünüyor ellerine sağlık.Ah
olsada yesem neyse sen benim için yersin kocaman öpüyorum...
meyveli tatileri cok seviyorum tam benlik olmus pratik ve hafif ellerine saglik kelebegim
Çok nefis görünüyor Huriyeciğim eline sağlık sevgiler.
Tatlını ne güzel resimlemişsin harika görünüyor...Ellerine kollarına sağlık canım...Koşuşturmalarında kolaylıklar dilerim...
Sevgiler...
Huriyem
ellerine sağlık vallahi harika görünüyor.
çok öptüm sevgilerimle
bu sıcaklarda meyveli ve hafif tatlılar tercih ediyorum.bu tatlıda nefis görünüyor arkadaşım.ellerine saglık.
canim aynen bende kosusturmaca icindeyim vaktim yok seni iyi anliyorum armutlada enfes olmustur yani ellerine saglik simdiden iyi tatiller öptüm...
Merhabalar..
Size ilk ziyaretim,çok hoş görünüyor herşey.
Armutlu tatlıya da bayıldım,ellerinize,gönlünüze sağlık.
Sevgi ve selamlarımla
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim