9 Ağustos 2009 Pazar

Kiymali Kapuska



Malzemeler

1 orta boy beyaz lahana
250g kiyma
1 büyük boy sogan
2 çorba kasigi siviyag
1 çorba kasigi salça
1 çay bardagi bulgur veya pirinç
kirmizi pulbiber,tuz

Yapilisi

Kiymayi,kiyilmis soganla birlikte yagda kavuralim.
Karistirarak kiyma suyunu çekene kadar pisirelim.
Sulandirilmis salça ve tuz ilave edip kisik ateste karistirarak pisirelim.
Lahananin dis yapraklarini ayiklayip atalim,kök kismini kesip ayiralim,geri kalan kismini kusbasi dograyalim.
Yikadiktan sonra kiymaya ilave edip tuz,kirmizi pulbiber ve bir miktar su koyup orta ateste kaynatalim.
Bulguru ilave edip biraz daha kaynatalim.
Lahana yumusayinca atesten alalim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim