12 Temmuz 2009 Pazar

Bal Kabagi Pamuk Prenses

Bu tarifi canim ablamdan aldim kendisine bu güzel paylasimi için tesekkür ediyorum.



Malzemeler

1kg balkabagi
1.5 su bardagi toz seker
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardagi ceviz

Irmikli muhallebisi için

4 su bardagi süt
7 çorba kasigi toz seker
7 çorba kasigi irmik
1 paket toz vanilya

Üzerini süslemek için

tarçin
hindistan cevizi
damla çikolata

Yapilisi

Kabagin kabugunu soyup dograyin. Yikayip tencereye alin,toz sekeri serpistirin ve 1 çay bardagi su koyup iyice yumusayana kadar pisirin. Pistikten sonra çatalla ezin,bisküvileri kirip içine aktarin ve beraber ezin. Iri çekilmis cevizleri de ekleyip tekrardan karistirin.

Kelepçeli kalibin çemberini yerlestirerek,içine karisimi dökün ve üzelce her yerine bastirin,ve bir tarafta bekletin. Diger taraftan bir tencereye sekeri,irmigi,sütü karistirarak,muhallebi kivamina gelene kadar karistirin. Vanilyasini katip atesten alin. Kabagin üzerine bosaltin,sogumaya birakin. Dilerseniz üzerine tarçin,hindistan cevizi,damla çikolata serpistirerek süsleye bilirsiniz. Soguduktan sonra çemberi çikartin ve buzdolabinda bekeltin. Cemberin yerine borcama da yapa bilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim