4 Mayıs 2009 Pazartesi

Nohutlu Manti Corbasi



Malzemeler

2 su bardagi dolusu hazir manti
1 su bardagi haslanmis nohut
1 yemek kasigi tereyag
2 adet yesil sivri biber
2 adet orta boy domates
8 su bardagi sicak tavuk suyu
tuz,karabiber
1 limonun suyu
kuru nane

Yapilisi

Sivri biberleri yikayip,incecik halkalar halinde dograyalim,halkalari tekrar dörde bölün,çok küçük olmasi lazim.
Domatesleri soyup küçük küpler halinde dograyin.
Diger taraftan tereyagini bir tencerede eritip,sivri biberleri ekleyerek orta isili ateste sürekli karistirarak 2-3 dk kavurun. Domatesleri katalim,2-3 dk daha kavurun.

Sicak tavuk suyunu ve süzülmüs,haslanmis nohutlari koyalim,tuz ve karabiberini de aktarin kaynamaya birakin. Corba kaynamaya basladiktan sonra 2-3 dk daha sonra hazir mantiyi ilave edin. Sürekli karistirarak mantilar pisinceye kadar,en az 12 dk pisirin. Corbayi ocaktan alip,limon suyu ve kuru naneyi ilave edin tekrar karistirin. Sicak servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim