Milföylü Pogaça
Malzemeler
milföy hamuru
Içine
ince dogranmis maydanoz ve lor peyniri ikisini bir kapta iyice karistirin
Üzerine
yumurta sarisi
susam
Yapilisi
Kare seklinde ki milföyleri buzluktan çikarip erimesini bekliyelim. Eridikten sonra bir kare milföyu alip içine iç malzemesinden biraz koyup üçgen sekli verip kapatalim. Bu islemi kare milföyler bitene kadar devam edelim ne kadar yapmak isterseniz o kadar yapin. Üçgen sekli verdikten sonra kapatip yagli kagit serilmis firin tepsiye yerlestirin ve üzerine yumurta sarisi sürüp,birde çörek otu ya da susam serpistirip bir 10 dk bekletin ardindan 180°C firina verip üzerleri kizarana kadar pisirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim