7 Haziran 2008 Cumartesi

Zeytinli pogaça



Malzemeler

1 su bardagi siyah zeytin çekirdegi çikarilmis ve dilimlenmis

Hamuru için

8 su bardagi un
250g margarin
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
1 adet yumurta aki
2 çay kasigi tuz
1 paket kabartma tozu

Yapilisi

Unu derin bir kaba koyup,üzerine oda sicakliginda iyice yumusamis olan margarini ekleyin. Siviyag,yogurt ve yumurtanin akini ilave edip tuz ve kabartma tozunu da serpistirdikten sonra yogurmaya baslayin. Malzemeler iyice karisincaya kadar yogurun. Elinize yapismayan ve kulak memesi yumusakliginda olan bir hamur elde edin.

Hamura çekirdegi çikarilip incecik dilimlenmis zeytinleri hamura katip hamuru tekrar yogurun. Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar koparip yuvarladiktan sonra 10-12 cm uzunlugunda parmak seklinde hamurlar yapin. Hamurlarin uçlarini birlestirip halka sekline getirin. Firin tepsisini siviyagla hafifçe yaglayin. Simit seklinde ki pogaçalari tepsiye aralikli olarak yerlestirin.
Pogaçalari 5 dk önceden 175 dereceye ayarladiginiz firinda üzerleri iyice kizarincaya kadar pisirin ve çikarin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim