6 Haziran 2008 Cuma

Yogurtlu hazir manti kavurmasi



Malzemeler

350g hazir manti
4 çay kasigi tereyagi
5 su bardagi sicak tavuk ya da et suyu
tuz,karabiber
4 yemek kasigi zytinyagi veya ayçiçek yagi
1 yemek kasigi domates salçasi
2 adet domates
kuru nane,kuru feslegen
2 su bardagi sarimsakli yogurt

Yapilisi

Tereyagini bir tencereye koyup,ateste kizdirin. Hazir mantiyi kizgin yaga ilave edin,tahta kasikla sürekli karistirin 2-3 dk kavurun. Baska bir tencerede et suyunu ya da tavuk suyunu kavrulmakta olan mantinin üzerine aktarin. Mantiyi orta isili ateste,ara sira karistirarak 10 dk kadar pisirip ocaktan alin.

Sosu hazirlamak için siviyagi,domates salçasi ve rendelenmis domatesi küçük bir tencereye koyup,orta isili atesin üzerine oturtun. Tahta bir kasikla sik sik karistirarak kaynayincaya kadar pisirin. Kaynamaya baslayinca tuz,karabiber,nane ve feslegeni serpistirin. Sosu ocaktan alip,mantinin üzerine aktarin. Mantiyla iyice karistirip,servis tabagina aktarin. Henüz sicak haldeyken üzerine sarimsakli yogurdu gezdirin,sicak sicak servise sunun ve afiyetle yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim