7 Mayıs 2008 Çarşamba

Kremali krep

Cok lezzetli:))



Malzemeler

Kremasi için

1 su bardagi nutella
1 kutu labne peynir
5 yemek kasigi pudra sekeri

Krep hamuru için

4 adet yumurta
1 su bardagi süt
1 çay kasigi tuz
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi dolusu un
2 çay kasigi tereyag

Krebi hazirlamak için

Oda sicakligin bekleyen yumurtalari derin kabin içine kirin. Üzerine tuzu serpip,mikserle yada tel çirpiciyla 2-3 dk kadar çirpin. Üzerine süt ve ilik suyu aktarip,unu da azar azar ilave etikten sonra çirparak tüm malzemeleri iyice karistirin. Üzerini alüminyum folyoyla kapatip oda sicakliginda en az 30 dk dinlendirin.

Diger taraftan küçük boy teflon tavasini orta isili atesin üzerinde kizdirin. Tavaya bir çay kasigi tereyagi koyup,tavanin her tarafini yaglayin. Dinlendirdiginiz krep hamurundan türk kahvesi fincaniyla bir fincan kadar alip,yakin bir mesafeden kizgin tavaya aktarin. Tavayi hafifçe sallayarak hamurun tavaya yuvarlak olarak yayilmasini saglayin. Alti kizaran krebi ters çevirip kizartin. Hamurun tamamina ayni islemi uygularken arada sirada tavayi tereyagiyla yaglayin.

Kremasi için

Bir bardak kakaolu findik kremasini genis bir kaseye aktarip,üzerine pudra sekeri ve labne peyniri ilave edin. Mikserle çirparak pürüzsüz bir kivama getirin. Kreplerin bir ucuna bu peynirli kremadan birer yemek kasigi koyup, D seklinde katlayarak uçlarina yapistirin. Servis tabagina dizdiginiz kreplerin üzerine kalan sosu gezdirin. Üzerlerine pudra sekeri serpistirip ilik olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim