5 Nisan 2008 Cumartesi

Firinda Galetali Soslu Kabak

Tarifi yemek cinin den aldim kendisine tesekkür ediyorum paylasimi için.



Malzemeler

1 kg kabak
kasar peyniri
1 yumurta
galeta unu

Sosu için

4-5 domates
2-3 dis sarimsak
1 tatli kasigi salça
tuz
zeytinyag yada siviyag

Yapilisi

Kabaklari yikayipsoyun. Kabagi uzunluguna göre 2 veya 3 parçaya kesin. Kestiginiz parçalari da 0.5cm lik dilimlere ayirin. Kabaklari önce yumurtaya,sonra galeta ununa bulayarak kizgin yagda kizartin. Bu asamada yagin dibinde ki galeta unlari yandigi için,yagi 1-2 defa degistirmeniz gerekebilir. Kizarttiginiz kabaklari havlu peçete koydugunuz tabaga alin.

Simdi sira geldi sosa. Domatesleri ve sarimsaklari hepsini birden blendirdan geçirin. Bir tavaya zeytinyagini ve püre domates-sarimsak karisimini alin. Üzerine salçayi ve tuzu da ekleyip güzelce kaynatin. Bir borcama 1 sira kabak dizin. Üzerine bir miktar domates sosu gezdirin. Bu sekilde 3 kat hazirlayin. En üstüne de rendelenmis veya dilimlenmis kasar serpin. Önceden isitilmis firinda kasarlar kizarana kadar pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim