5 Kasım 2009 Perşembe

Samsa tatlisi



Malzemeler

1 paket milföy hamuru
1 bardak ceviz içi
1 adet yumurta
3 çorba kasigi seker

Serbeti için

2 bardak toz seker
2 bardak su
1/4 limon

Yapilisi

Bir tencerenin içine sekeri,suyu ve çeyrek limonu ekleyin ve kaynatin. Karisim kaynamaya basladiktan üç dk sonra ocagin üzerinden indirin.

5 adet milföy hamurunu üst üste koyun ve merdane yardimiyla kare formunda genisleterek açin. Tezgahin üzerine yapismasini engellemek için biraz un serpin.

Bir kabin içinde 1 bardak ceviz içi,1 yumurta aki ve 3 kasik sekeri karistirarak macun haline getirin. Macun haline getirdiginiz karisimi kare formundaki hamurun içine uzunlamasina seri halinde dizin. Kivrim noktasina yumurta sarisini sürün ve hamuru rulo halinde kivirarak kapatip yapistirin.

Bu islemi tamamlamak için,içine ceviz koydugunuz hamurun bitis noktasindan uzunlamasina kesin. Bu islemleri tekrar edin ve bu sayede 4-5 esit içi ceviz dolu serit elde edin. Her parçanin üzerine yumurta sarisi sürün.

Elde ettiginiz seritleri biçak yardimiyla yatay formda 2-3 cm kalinliginda kesin ve bu parçalari firin tepsisine dizin ve önceden 190 derece isitilmis firina verin. 25 dk pisirdikten sonra firindan çikarin ve üzerine sicak serbeti gezdirerek dökün. Sogumasini bekleyin ve servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim