6 Temmuz 2008 Pazar

Yogurt Soslu Börek



Malzemeler

2 adet hazir yufka
3 adet tavuk gögsü veya 200g tavuk kiymasi
1 adet orta boy domates
1 adet tatli sivri biber
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 çay kasigi tuz,karabiber,kimyon

Kizartmak için

1 çay bardagi siviyag

Üzeri için

2 su bardagi yogurt
1 dis dövülmüs sarimsak
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi kirmizi pul biber

Yapilisi

Tavuk gögüslerini tavla zari seklinde dograyin. Bir tavada 2 yemek kasigi siviyag,tavuk parçalarini ya da tavuk kiymasini ekleyerek 4-5 dk kavurun. Ince ince dogradiginiz sivri biberi ve kusbasi dogranmis domatesi de ilave edip,7-8 dk daha pisirin. Tuz,karabiber ve kimyonu serpistirip 1-2 dk daha çevirdikten sonra atesten alin. Mutfak tezgahina 2 yufkayi üst üste serin. Yufkalarin genis kenarina tavuklu harçtan 2 tatli kasigi kadar koyup,sigara böregi gibi sarin. Yufkanin ucunu suyla islatip,yapistirin. Hazirladiginiz börekleri kizgin yagda kizartip,servis tabagina dizin. Üzerine sarimsakli yogurdu gezdirdikten sonra,yagda kizdirilmis pulbiberi de ekleyerek sicak sicak servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim