13 Kasım 2010 Cumartesi

Pirasa Yemegi

Pirasayi çogu kisi sevmez mesela esim,ama bense bayilirim.



Malzemeler

3 adet havuç
1 adet sogan
4 adet pirasa
bir avuç içi dolusu pirinç
1 tatli kasigi salça
tuz ve siviyag

Yapilisi

Pirasalari ve havuçlari yikayip temizleyip halka seklinde dograyin. Tencerenize biraz siviyag koyup yemeklik dogranmis sogani kavurun,ardindan havuçlari 1-2 dk kavurun,salçayi ekleyin kavurmaya devam edin. Pirasalari da ekleyip bir iki çevirdikten sonra tuzunu serpistirin ve üzerine sicak su dökün. Havuçlar yumusamaya baslayinca pirinçleri ekleyin,pirinçler pisince atesim altini kapatabilirsiniz afiyetler olsun.

3 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

hurişimmmmmmmmm sen ne zaman döndün hiç görmedim canım ben artık eskisi gibi ilgilenmediğim için (faceden çıkamıyorum bir türlü bacım) anca yorum yazınca görebildim:)
hoşgeldinn iyimisin hayatım......pırasayı çok severim üzerine bol limon mmmmmmmm yemede yanında yat ellerine sağlık.......çok öpüyorummm

meltem beker dedi ki...

şöyle limonlu mayhoş ohh ellerine sağlık canım:)
kucak dolusu sevgiler...

anneminkizıyim dedi ki...

Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Kurban Bayramın kutlu olsun... Tüm arkadaşların Kurban Bayramı?nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun!

Yorum Gönder

Yorumlariniz için çok tesekkürler...Tekrardan beklerim